Dat ligt aan je abonnement. Er zijn abonnementen met een snelheid tot 4 Gbit/s. Een Byte (character) bevat 8 Bits, 1Gbit/s = 1000Mbits/s = 125MB/s (1000/8). De snelheid is dus ongeveer 125 MB per seconde. Je downloadt daarmee binnen een paar seconden een film. Of je verstuurt tientallen foto's in hoge kwaliteit. Internet via glasvezel wordt in de toekomst alleen nog maar sneller.
Hoe werkt een glasvezelnetwerk?
Dat is een beetje een technisch verhaal. Een glasvezelkabel bestaat uit haardunne vezels, gemaakt van een speciaal soort glas. Hierover wordt met laserlicht informatie verstuurd. Hoe sneller de laser knippert, hoe sneller informatie heen en weer wordt gestuurd. Vergelijk het met het seinen van een boodschap in morsecode. De informatie is opgebouwd in een serie van punten en strepen.
Hoe ziet een glasvezelaansluitpunt eruit?
Het glasvezelaansluitpunt is een wit kastje. De oranje glasvezelkabel zit erop aangesloten. Je vindt hem meestal in je meterkast.
Is internetten via glasvezel veilig?
Ja. Ons glasvezelnetwerk voldoet aan alle veiligheidseisen. De beveiliging van vertrouwelijk dataverkeer is niet onze verantwoordelijkheid. Dat ligt bij de eigenaar van de app of website die je gebruikt. Zij moeten zich houden aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Dit wordt streng in de gaten gehouden.
Waarom is glasvezel zo betrouwbaar?
We leggen het glasvezelnetwerk met de modernste techniek aan. Slecht weer heeft daardoor bijvoorbeeld een stuk minder invloed op het netwerk. En dat is belangrijk nu het steeds vaker hard regent, onweert en stormt.
Wat is een glasvezelnetwerk?
Het glasvezelnetwerk is een netwerk van glasvezelkabels dat door heel Nederland loopt. Het zorgt voor supersnel en stabiel internet. Het grootste gedeelte van het internetnetwerk in Nederland is al van glas. Wij sluiten jouw huis of bedrijf aan op dat netwerk. We trekken de glasvezelkabel van de straatkast naar jouw gevel en installeren daarna een glasvezelaansluitpunt. Zo heb jij straks ook snel en betrouwbaar internet.
Wat is een verdeelkast?
Het zijn de metalen kasten die je weleens op straat ziet staan. Ze zijn onderdeel van ons netwerk. Vanuit de kast verdelen we glasvezelkabels naar woningen en bedrijven in de buurt. De verdeelkasten maken geen geluid, zijn niet brandgevaarlijk en er komt geen straling vanaf.
Wat is glasvezel?
Glasvezel is heel krachtig, snel en stabiel internet. Dat komt omdat de data door een laser met de snelheid van het licht over de kabels verstuurd wordt. Met die hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag en de toekomst. Alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan.
Wat kan ik met glasvezel?
In het kort: heel veel internetten, bellen en televisiekijken. Allemaal tegelijk. Glasvezel zorgt voor het snelste en stabielste internetten. Je streamt, downloadt, videobelt zonder haperingen. En je bent goed voorbereid op de toekomst. Het glasvezelnetwerk groeit mee met onze behoeftes.
Ik heb geen glasvezel
Heb ik al een glasvezelaansluiting?
Check het met onze postcodecheck. Voer je postcode en huisnummer in en je ziet meteen de status van je adres.
Hoe snel wordt het internet op mijn adres?
Dat ligt aan je provider. Wij zorgen voor een open netwerk. Dat betekent dat je zelf een provider kiest. Hoe snel je internet is, ligt aan het abonnement dat je afsluit.
Jullie zijn in mijn straat aan het werk. Krijg ik nu glasvezel?
Niet altijd. We graven soms in een straat, zonder dat we de panden aansluiten. Dat is nodig om ons netwerk voor te bereiden. Ben je benieuwd of jouw adres al op de planning staat? Doe dan de postcodecheck.
Kan ik glasvezel krijgen in mijn huurhuis?
Ja, dat kan. We sluiten ook huurhuizen aan op ons netwerk. Check met de postcodecheck of jouw wijk al op onze planning staat.
Mijn adres staat nog niet op de planning. Wanneer krijg ik glasvezel?
Dat is nog niet duidelijk. We laten het meteen weten als er meer duidelijk is. Als eerste een bericht? Schrijf je dan in voor onze netwerkupdates.
Staat mijn woning al op de planning voor glasvezel?
Check het met onze postcodecheck. Voer je postcode en huisnummer in en je ziet meteen de status van je huis.
Waarom heeft mijn buurman wel glasvezel en ik niet?
Dat kan meerdere oorzaken hebben.
Misschien was je niet thuis toen we langskwamen? We laten dan altijd een briefje achter. Het kan ook dat we je wijk hebben aangesloten voordat jij er woonde. De vorige bewoners hebben zich dan misschien niet aangemeld.
Wil je alsnog een glasvezelaansluiting? Doe dan de postcodecheck om te kijken of dat kan. Of neem contact met ons op.
Wat zijn de kosten van een glasvezelaansluiting?
We sluiten je woning kosteloos aan. Je betaalt er dus niets voor.
Ik krijg glasvezel
Ben ik iets verplicht als ik toestemming geef?
Nee. Toestemming geven is helemaal vrijblijvend. We sluiten je woning kosteloos aan op het glasvezelnetwerk en je hoeft ook geen abonnement af te sluiten.
Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?
Ja. We hoeven niets uit te zetten tijdens het installeren. Je internet blijft dus de hele tijd werken.
Er steekt een oranje kabel uit de grond. Wat is dat?
Dat is de glasvezelkabel. Na onze graafwerkzaamheden steekt die tijdelijk uit de grond. Vanaf hier sluiten we je huis straks aan op ons netwerk. Buig of knip de kabel daarom niet. We hebben alles nodig bij het aansluiten.
Hoe lang duren de werkzaamheden?
Onze werkzaamheden duren 1 dag. We openen 's ochtends de straat en zorgen dat deze voor het eind van de dag weer dicht is. Zo heb jij er zo min mogelijk last van.
Hoe lang duurt het om mijn wijk aan te sluiten op het glasvezelnetwerk?
Dat verschilt per wijk. We houden je op de hoogte van de planning via brieven en e-mails.
Hoe lang duurt het plaatsen van een verdeelkast?
We plaatsen een verdeelkast in 4 uur. We werken daarna nog wel alle glasvezelkabels af. Plaatsen we een verdeelkast rondom jouw woning? Dan laten we je dit vooraf weten.
Hoe maak ik een afspraak met een glasvezelvoorbereider?
De glasvezelvoorbereider komt langs als je daarvoor toestemming geeft. Wanneer dat is, is vooraf niet duidelijk. Je kunt daarvoor ook geen afspraak maken. Ben je niet thuis als de voorbereider langskomt? Dan doet hij een briefje in de bus. Hierop lees je hoe je alsnog een afspraak maakt.
Hoe maak ik een afspraak om mijn aansluiting te activeren?
Je provider activeert je glasvezel abonnement. Dat gaat dus niet via ons.
Hebben we al een glasvezelaansluitpunt geïnstalleerd? Kijk dan bij welke provider je een abonnement kunt afsluiten.
Hoe pas ik mijn afspraak voor het activeren van mijn abonnement aan?
Dat kan niet bij ons. Je provider activeert je glasvezelabonnement. Zij helpen je met het verzetten van de afspraak.
Hoe sluiten jullie mijn adres aan op glasvezel?
Wat we precies doen, staat stap voor stap uitgelegd in het stappenplan.
Hoe wordt bepaald waar een verdeelkast komt?
Onze aannemer bepaalt samen met de gemeente de beste plek voor een verdeelkast. Ze kijken daarbij hoe ze kunnen zorgen dat iedereen in de buurt het beste internet, televisie en telefonie krijgt. De gemeente beslist uiteindelijk waar de verdeelkast komt. Heb je hier vragen over? Of wil je bezwaar maken? Neem dan contact op met je gemeente.
Houd ik hetzelfde e-mailadres als ik glasvezel krijg?
Dat ligt eraan. Er zijn 3 mogelijkheden:
1. Je hebt een e-mailadres via je provider en sluit daar ook een glasvezelabonnement af. Je e-mailadres blijft dan hetzelfde.
2. Je hebt een e-mailadres via je provider en sluit een abonnement af bij een andere provider. Je krijgt waarschijnlijk een nieuw e-mailadres.
3. Je hebt een e-mailadres via een webprovider, zoals Gmail, Outlook, Live of Yahoo. Er verandert niets.
Houd ik hetzelfde IP-adres als ik glasvezel krijg?
Nee. Als je overstapt op glasvezel verandert je IP-adres.
Ik gebruik mijn telefoonaansluiting voor mijn alarmlijn. Kan dat ook met glasvezel?
Ja, dat kan. Bijna alle alarminstallaties werken goed met glasvezel. Soms is er een aanpassing nodig. Wil je weten wat er bij jou nodig is? Stel je vraag aan de leverancier van je installatie. Zij kunnen je goed adviseren.
Ik heb een tuin die langer is dan 30 meter. Wat betekent dat voor de aanleg van glasvezel?
Dat betekent dat we de afstand van de straat naar je woning niet in een keer kunnen overbruggen. We maken dan halverwege jouw tuin een gat. Dat gat is zo groot als een stoeptegel. Samen bepalen we de beste plek.
Ik was er niet, hoe maak ik een nieuwe afspraak met de glasvezelvoorbereider of monteur?
We doen een briefje door de bus als je er niet bent. Daarop staat hoe je ons bereikt voor een nieuwe afspraak. Geen briefje gevonden? Neem dan contact op met de klantenservice.
Ik wil een glasvezelabonnement afsluiten. Kan dat bij de medewerker aan de deur?
Een glasvezelabonnement afsluiten kan niet. We kunnen je wel advies geven over je abonnement. Dat is altijd vrijblijvend.
Is de glasvezelaansluiting echt kosteloos?
Ja. We sluiten je woning kosteloos aan. Je betaalt er dus niets voor.
Is glasvezel duurder dan mijn oude abonnement?
Het kan goedkoper of duurder zijn. Het ligt aan het glasvezelabonnement dat je kiest. Het kan ook zijn dat je geen speciaal glasvezelabonnement nodig hebt. Vraag dit aan je provider.
Is glasvezel ook interessant als ik niet veel internet?
Waarschijnlijk wel. Glasvezel zorgt niet alleen voor snel internet. Ook bellen en televisiekijken gaat beter en is stabieler. Met glasvezel heb je minder last van storingen. En een aansluiting op het glasvezelnetwerk verhoogt de waarde van je huis.
Kan ik de oude COAX kabels blijven gebruiken?
Ja dat kan. De aanleg van het glasvezelnetwerk van Glaspoort heeft geen invloed op de bestaande COAX verbinding. De aan te leggen glasvezelverbinding door Glaspoort is een geheel nieuw netwerk en geeft bewoners de keuze om over te stappen op één van de providers op dit open glasvezelnetwerk. Je bent niet verplicht om over te stappen. Mocht je meteen gebruik willen maken van je glasvezelaansluiting, dan kan dat. Kijk voor een aanbod van de beschikbare serviceproviders op www.Glaspoort.nl/providers/.
Wat doen jullie in mijn tuin tijdens de aanleg?
We boren eerst een gat onder de grond. Zo trekken we de glasvezelkabel van de straat naar je pand. Daarna maken we vlak voor de gevel een gat, ter grootte van een stoeptegel. Daar trekken we de oranje kabel een stukje uit de grond. Dit is tijdelijk. Na de installatie zie je er niets meer van.
Ik heb glasvezel
Er is een storing. Wie kan me helpen dat op te lossen?
Neem bij een storing contact op met de leverancier van je abonnement. Zij kijken dan wat er aan de hand is. Blijkt er iets mis met ons netwerk? Dan geven zij het aan ons door. Wij nemen binnen 6 uur contact met je op en lossen het probleem op.
Ik heb een aansluiting, maar ik kan geen abonnement afsluiten. Hoe kan dat?
Dat zoeken we voor je uit. Neem contact op met onze klantenservice. Dan gaan we voor je aan de slag.
Ik heb op tijd een aanvraag gedaan, kunnen de werkzaamheden eerder plaatsvinden?
Wanneer de werkzaamheden plaatsvinden, wordt met jouw bouwaannemer of projectontwikkelaar afgestemd. We kunnen hierin niets versnellen, omdat we voor de aansluiting afhankelijk zijn van de werkzaamheden die door een combi-aannemer worden uitgevoerd. Hieronder lees je meer over hoe de aanleg in zijn werk gaat.
De projectontwikkelaar (of de bouwende aannemer of installateur) doet via mijnaansluiting.nl een aanvraag voor het invoeren van de infra in de woningen. Als je zelf een woning laat bouwen, moet je zelf de aanvraag via mijnaansluiting.nl doen. Deze werkzaamheden doet de combi-aannemer zoveel mogelijk voor alle netbeheerders tegelijkertijd.
Het glasvezelnetwerk wordt tegelijk met de leidingen voor water en elektriciteit (nutsvoorzieningen) aangelegd. Een combi-aannemer legt de hoofdleiding en bij elke nieuwbouwwoning leggen ze de glasvezelkabel tot in de meterkast.
Wij krijgen, zodra de combi-aannemer gereed is, de opdracht voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. Wij doen ons best om dit binnen 2 weken te realiseren.
Kan ik de glasvezelaansluiting tijdelijk van de muur halen?
Dat kan, maar niet zonder onze hulp. Wil je het aansluitpunt tijdelijk loshalen? Neem contact met ons op. Dan helpen we je.
Kan ik het glasvezelaansluitpunt weghalen?
Je mag het glasvezelaansluitpunt niet zelf weghalen. Wil je het glasvezelaansluitpunt verwijderen? Vraag ons dan om hulp. Dat kan via www.mijnaansluiting.nl. Maak een account aan en doe je aanvraag. Wij nemen dan snel contact met je op.
Kan ik mijn glasvezelaansluiting verplaatsen?
Dat kan, maar je kunt het niet zelf doen. Wij doen het voor je. Je vraagt de verplaatsing aan via mijnaansluiting.nl.
Het verplaatsen van je glasvezelaansluiting kost €299,-.
Waar kan ik een storing melden?
Dat kan bij je provider. Zij zoeken uit wat er aan de hand is. Blijkt er iets mis met ons netwerk? Dan geven het aan ons door. Wij zorgen dan dat het snel opgelost is.
Waar kan ik een klacht indienen?
Dat kan via het klachtenformulier. We vinden het erg vervelend dat er iets is gebeurd en gaan meteen op zoek naar een oplossing. Je hoort binnen 2 werkdagen van ons.
Wat moet ik doen om het glasvezelnetwerk te gebruiken?
Is je aansluiting geïnstalleerd en wil je hem gaan gebruiken? Dan moet je nog een glasvezelabonnement afsluiten. Je doet dat via een provider. Ons netwerk is open. Je kiest zelf waar je een abonnement afsluit.
Wat kost het om mijn glasvezelaansluiting te verplaatsen?
Het kost €299,- om je glasvezelaansluiting te verplaatsen. Dat is een vaste prijs. Het is inclusief arbeids-, materiaal- en voorrijkosten.
Ik krijg glasvezel op een bedrijventerrein
Blijft de internetverbinding bij mijn bedrijf werken tijdens de werkzaamheden?
Ja, er verandert niets aan je internetverbinding. Tijdens de graafwerkzaamheden en ook wanneer wij het glasvezelaansluitpunt installeren, blijft je huidige verbinding werken.
Blijft mijn onderneming goed bereikbaar tijdens de werkzaamheden?
Ja, we zorgen ervoor dat jouw bedrijfspand bereikbaar blijft. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van loopplanken, maar we begrijpen goed dat er in een uitzonderlijk geval maatwerk nodig is. Heb je voor jouw bedrijfsvoering een meer gedetailleerde planning nodig? Bespreek dit wanneer de glasvezelvoorbereider bij u langskomt of neem contact met ons op via het contactformulier of per telefoon.
De geplande afspraak is niet doorgegaan. Kan ik een nieuwe afspraak maken?
We laten een briefje achter als je niet thuis bent. Daarop staat hoe je ons bereikt voor een nieuwe afspraak. Geen briefje gevonden? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Heb ik invloed op waar het glasvezelaansluitpunt komt?
Ja, samen met de glasvezelvoorbereider kijk je waar de glasvezelaansluiting geïnstalleerd kan worden. In de meeste gevallen installeren we het glasvezelaansluitpunt in je meterkast of op de plek waar ook andere kabels je bedrijfspand binnenkomen. Wil je deze niet in de meterkast hebben, maar liever op een andere plaats? Dan kun je dat aangeven. De glasvezelvoorbereider kijkt dan samen met jou of het aansluitpunt op de door jou gewenste plek geïnstalleerd kan worden. We installeren de glasvezelaansluiting maximaal 10 meter vanaf de plek waar de kabel binnenkomt.
Hoe is de internetverbinding van glasvezel beveiligd voor vertrouwelijk dataverkeer?
Ons glasvezelnetwerk voldoet aan alle veiligheidseisen. De beveiliging van vertrouwelijk dataverkeer is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de app die je gebruikt of de website die je bezoekt. Deze bedrijven moeten zich houden aan de Europese veiligheidsvoorschriften en hier is streng toezicht op.
Hoe kan ik zien of mijn bedrijfspand een glasvezelaansluiting heeft?
Via de postcodecheck ontdek je of jouw bedrijfspand een aansluiting op ons glasvezelnetwerk heeft.
Hoe lang duurt het om mijn bedrijventerrein aan te sluiten op het glasvezelnetwerk?
Dat verschilt per bedrijventerrein. We houden je op de hoogte van de planning via brieven en e-mails.
Ik gebruik mijn aansluiting voor mijn alarmlijn. Kan dat ook met glasvezel?
Ja, dat kan meestal. Bijna alle alarminstallaties werken goed met glasvezel. Soms is er een aanpassing nodig. Wil je weten wat er bij jou nodig is? Stel je vraag aan de leverancier van je installatie. Zij kunnen je goed adviseren.
Ik heb een glasvezelaansluiting, maar ik kan nog geen abonnement afsluiten. Hoe kan dit?
Heb je een glasvezelaansluiting in je bedrijfspand? En lukt het niet om een abonnement af te sluiten? Bekijk voor een volledig overzicht van de beschikbare serviceproviders op ons netwerk onze providerpagina. Je kunt bij vragen het beste contact opnemen met de klantenservice van de serviceproviders.
Ik heb een glasvezelabonnement afgesloten en wil een afspraak maken om de aansluiting te activeren.
Als het glasvezelaansluitpunt door de glasvezelmonteur van Glaspoort is geïnstalleerd, is de aansluiting klaar voor gebruik. Deze kun je gebruiken door een glasvezelabonnement bij een provider af te sluiten. Benieuwd welke providers over ons netwerk leveren? Bekijk dan ons provider overzicht.
Heb je een abonnement afgesloten? Dan komt er een monteur van de provider langs om de aansluiting te activeren. Je provider maakt hiervoor een afspraak met jou.
Ik heb toestemming gegeven voor het aansluiten van mijn bedrijfspand, wat gebeurt er nu?
Na het geven van toestemming ontvang je van ons een e-mail die bevestigt dat je toestemming hebt gegeven.
De volgende stap is dat de glasvezelvoorbereider bij je langskomt. De glasvezelvoorbereider overlegt samen met jou waar de glasvezelaansluiting in jouw bedrijfspand wordt geïnstalleerd. Op die manier kunnen we jouw pand tijdens de werkzaamheden snel en zorgvuldig aansluiten. In de meeste gevallen installeren we het glasvezelaansluitpunt in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels het bedrijfspand binnenkomen. We installeren de glasvezelaansluiting maximaal 10 meter vanaf de plek waar de kabel binnenkomt. Kijk hier hoe we jouw pand vervolgens aansluiten op glasvezel.
Is glasvezel van Glaspoort ook interessant als ik al een glasvezelaansluiting in mijn bedrijfspand heb?
Glasvezel van Glaspoort kan ook interessant zijn als je al een andere glasvezelaansluiting hebt. Glaspoort heeft een open netwerk waar alle aanbieders van internet- en telecomdiensten gebruik van kunnen maken. Een glasvezelaansluiting op ons netwerk biedt dus keuzevrijheid. Iedere serviceprovider bepaalt zijn eigen dienstenaanbod aan de eindgebruiker op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Je kunt hiervoor je serviceprovider benaderen.
Mijn bedrijf is gevestigd in een bedrijfsverzamelspand, krijg ik een aansluiting?
Elk adres dat geregistreerd staat in de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) krijgt 1 aansluiting op ons glasvezelnetwerk. Als jouw bedrijfspand op dit moment beschikt over meer dan 2 koperaansluitingen, dan krijgt jouw pand 2 aansluitingen.
Mijn pand staat nog niet op de planning. Wanneer krijg ik glasvezel?
Blijkt uit de postcodecheck dat je bedrijfspand nog niet op de planning staat om te worden aangesloten op ons glasvezelnetwerk? Dan ben je vast benieuwd wanneer je pand wél op de planning komt. Als eerste een bericht ontvangen als jij aan de beurt bent? Schrijf je dan in voor onze netwerkupdates. Houd ook onze projectenpagina in de gaten voor projecten die bij ons in onderzoek zijn.
Staat mijn bedrijfspand al op de planning voor glasvezel?
Check het met onze postcodecheck. Voer je postcode en huisnummer in en je ziet meteen de status van je bedrijfspand.
Waarom is de voorbereider nog niet bij mijn bedrijfspand langsgekomen?
De glasvezelvoorbereider komt bij elk bedrijfspand langs waar we glasvezel aanleggen. Heeft de glasvezelvoorbereider een kaartje bij je achtergelaten, omdat je niet aanwezig was? Dan kun je het beste de instructies op het kaartje aanhouden. Geen bericht in de bus? Neem dan contact op met de klantenservice.
Wat doen jullie rondom het pand tijdens de aanleg?
We maken een gat vlak bij je bedrijfspand, ter grootte van zo’n 4 stoeptegels, maar dit maken we ook weer netjes dicht. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, zie je een oranje kabel boven de grond uitsteken. Dit is tijdelijk. Vanaf dit punt wordt de kabel later je bedrijfspand binnengebracht en de aansluiting bij jouw bedrijf binnen gemaakt. Buig of knip deze kabel niet door. De volledige lengte is nodig om je aansluiting te realiseren.
Het kan zijn dat we, vanwege de afstand van de straat tot de gevel, de afstand niet in één keer kunnen overbruggen. We moeten dan halverwege 1 of meerdere gaten ter grootte van een stoeptegel in de grond maken. Samen met jou bepalen we de beste plek. Heb je voor jouw bedrijfsvoering meer gedetailleerde afspraken nodig? Laat het ons weten via ons speciale contactformulier en we nemen contact met je op.
Wat is een verdeelkast?
Een verdeelkast is een onderdeel van ons glasvezelnetwerk. Vanuit hier worden de glasvezelkabels in de grond verdeeld naar de woningen en bedrijven in de buurt.
Glasvezelaanleg KPN Netwerk
Krijg ik nu nog glasvezel?
Ja, je hebt eerder van KPN een brief ontvangen dat je glasvezel krijgt. Daar verandert niets aan, alleen wordt het netwerk door Glaspoort aangelegd. Doe de postcodecheckop de website van KPN voor de status op jouw adres.
Bij wie kan ik terecht bij vragen?
Bij KPN. KPN maakt in opdracht van Glaspoort de aanleg van het glasvezelnetwerk af. De mogelijkheden om met KPN contact op te nemen vind je op hun service en contactpagina.
Blijft mijn toestemming geldig
Heb je al toestemming gegeven aan KPN voor de werkzaamheden die nodig zijn voor de aanleg van glasvezel? Dan gaan we ervanuit dat je het goed vindt dat deze ook geldt voor de werkzaamheden voor Glaspoort. Je hoeft dan niet nogmaals toestemming te geven.
Ik heb al een afspraak gemaakt voor het installeren van het glasvezelaansluitpunt in mijn woning. Blijft deze staan?
Ja, als je al een afspraak met KPNnetwerk gemaakt hebt dan blijft deze staan. Het is wel belangrijk dat je bij KPN het afspraakvoorstel bevestigt. KPN verstuurt je deze per brief. Een afspraak bevestigen doe je op de website van KPN hier. Komt het voorstel niet uit? Dat is niet erg, want je kunt ook een ander tijdslot kiezen.
Wat doen wij met jouw gegevens?
KPN sluit je aan op het netwerk van Glaspoort en gebruikt jouw persoonsgegevens daarvoor. Schrijf je je in voor de netwerkupdates van Glaspoort? Of doe je een postcodecheck? Dan bewaren we je gegevens tijdelijk. Je leest er meer over in ons privacy statement.
Wie is de eigenaar van het glasvezelaansluitpunt?
Glaspoort is de eigenaar van het glasvezelaansluitpunt. Dit betekent dat je niet zelf aan het aansluitpunt mag gaan sleutelen. Wil je bijvoorbeeld in de toekomst de locatie van het glasvezelaansluitpunt veranderen? Dit kun je aanvragen via mijnaansluiting.nl.
Wanneer krijg ik glasvezel?
Om te zien wanneer jij glasvezel krijgt, kun je de postcodecheckop de website van KPN doen.
Is de glasvezelaansluiting nog steeds kosteloos?
Jouw woning wordt kosteloos en vrijblijvend aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Je betaalt hier dus niets voor. Belangrijk: geef wél op tijd toestemming aan KPN. Alleen dan kan je woninggratis aangesloten worden op glasvezel.
Ben ik verplicht een abonnement af te sluiten?
Nee, je bent niet verplicht om een glasvezelabonnement af te sluiten. KPN sluit jouw woning kosteloos en vrijblijvend aan op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Je betaalt hier dus niets voor. Belangrijk: geef wél op tijd toestemming aan KPN. Alleen dan kan je woning gratis worden aangesloten op glasvezel. Wist je dat er meerdere providers diensten leveren over het glasvezelnetwerk van Glaspoort? Bekijk ons provideroverzicht om te zien wie levert op ons netwerk.
Welke providers zijn beschikbaar op het netwerk van Glaspoort?
Het nieuwe glasvezelnetwerk dat KPNin jouw wijk voor Glaspoort aanlegt is open. Dit betekent dat je zelf kiest bij welke provider je een abonnement afsluit. Op onze Glaspoort providerpagina zie je welke providers glasvezelabonnementen op jouw adres aanbieden.
VVE / Pandeigenaar
Ik heb al glasvezel van een andere aanbieder of Ziggo. Waarom zou ik dan kiezen voor een extra aansluiting?
Wij leggen kosteloos het glasvezelnetwerk aan, je betaalt nu dus niets. Daarnaast beslis jij zelf bij welke provider je je internetabonnement afneemt. Zo heb je de vrijheid om te kiezen voor de provider die het beste bij je past.
Ik heb de brief ontvangen, maar val niet onder een VvE of woningcorporatie. Wat nu?
Als je geen deel uitmaakt van een VvE of woningcorporatie, geef dan de contactgegevens door van degene die toegang heeft tot de technische ruimte. Zo kan onze aannemer alsnog een afspraak maken voor de technische analyse.
Wat gebeurt er als er geen contactgegevens van mijn VvE zijn?
Zonder de juiste contactgegevens kan onze aannemer geen afspraak maken voor de technische analyse. In dat geval kunnen we de werkzaamheden alleen uitvoeren tot aan de gevel van het pand; de woningen zelf kunnen dan niet worden aangesloten. Ben jij of ken jij de contactpersoon? Geef de gegevens door zodat we verder kunnen.
Wat gebeurt er als mijn VvE geen akkoord geeft?
Zonder akkoord van de VvE kunnen we het gebouw niet aansluiten op ons glasvezelnetwerk. We overleggen samen met de voorzitter van de VvE over de beste manier van aansluiting en leggen dit vast in het installatiedocument. Daarna beslist de VvE of ze akkoord gaat met de plannen.