Goeree-Overflakkee krijgt glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Goeree-Overflakkee krijgt glasvezel van Glaspoort

Half augustus start Glaspoort met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in Goeree-Overflakkee. Bijna 20.000 huizen worden aangesloten op glasvezel. Dit betekent supersnel en stabiel internet voor de bewoners.
Aannemer BAM legt in opdracht van Glaspoort het glasvezelnetwerk aan in Goeree-Overflakkee. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Half augustus starten de graafwerkzaamheden in Oude Tonge. Daarna wordt in Nieuwe Tonge, Herkingen, Dirksland, Sommelsdijk, Melissant, Middelharnis, Stellendam, Goedereede en als laatste in Ouddorp glasvezel aangelegd.

Bewoners krijgen gratis aansluiting op glasvezelnetwerk
De aansluiting op glasvezel is gratis en vrijblijvend. Het installeren van een glasvezelpunt kost de bewoners niets. Bewoners bepalen zelf of ze een abonnement afnemen bij een van de vele aanbieders op het open glasvezelnetwerk.

Woningen en winkels blijven bereikbaar
Allereerst komen de glasvezelvoorbereiders bij de bewoners langs om het aansluitpunt in de woning en de beste aanlegroute te bepalen. Dan volgen de graafwerkzaamheden waarbij de glasvezelkabel meter voor meter in de grond wordt aangelegd. Woningen en winkels blijven met loopplanken bereikbaar. Tenslotte wordt de kabel in de woning op het aansluitpunt gemonteerd.

Glasvezelaanleg