Gemeente Nieuwkoop krijgt glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Gemeente Nieuwkoop krijgt glasvezel van Glaspoort

Glaspoort gaat een glasvezelnetwerk aanleggen in Nieuwkoop, Nieuwveen en Ter Aar. De graafwerkzaamheden starten in het derde kwartaal van dit jaar.
Een toekomstvast netwerk
Om het toenemende internetgebruik aan te kunnen, moet de infrastructuur meegroeien. Glaspoort breidt, in opdracht van KPN, het digitale netwerk uit met glasvezel, de beste oplossing om aan de
groeiende vraag te voldoen.


Het glasvezelnetwerk wordt straat voor straat, wijk voor wijk aangelegd.
Om de woningen en bedrijven te voorzien van glasvezel, wordt meer dan 110 kilometer gegraven. De graafwerkzaamheden starten in augustus. Allereerst komen de glasvezelvoorbereiders van Glaspoort bij de bewoners langs om samen het aansluitpunt in de woning en de beste aanlegroute te bepalen. Dan volgen de graafwerkzaamheden waarbij de glasvezelkabel meter voor meter in de grond wordt aangelegd. Woningen en winkels blijven met loopplanken bereikbaar. Tenslotte wordt het aansluitpunt gemonteerd op de afgesproken plek in de woning.

Vrijblijvende aansluiting op glasvezelnetwerk
Bewoners krijgen kosteloos en vrijblijvend een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Ze bepalen zelf of ze een abonnement afnemen bij één van de providers op het open glasvezelnetwerk van
Glaspoort.


Informatieavond in Zalencentrum De Rank

Op woensdag 17 juli wordt in het Zalencentrum De Rank een informatieavond gehouden. Op deze avond wordt informatie gegeven over de aanleg van glasvezel. Bewoners kunnen tijdens deze avond ook al hun vragen stellen over de aanleg van glasvezel.

woensdag 17 juli 2024 17:00u - 20:00u
Zalencentrum de Rank: Reghthuysplein 19, 2421 BE Nieuwkoop

Glasvezelaanleg