Esch krijgt glasvezel van Glaspoort
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Esch krijgt glasvezel van Glaspoort

Glaspoort is begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Esch. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM. In Esch ligt al een glasvezelnetwerk van een andere partij. Glaspoort legt in Esch een 2e glasvezelnetwerk aan.

Waarom komt er een 2e glasvezelnetwerk in Esch?
Glaspoort legt een open netwerk aan. Dat betekent dat er veel verschillende providers internet, tv en vaste telefoon aanbieden op dit glasvezelnetwerk. Zo kunnen bewoners kiezen uit een groot aantal providers zoals KPN, Budget en Odido. Het plaatsen van een glasvezelaansluitpunt in de woning is zonder verplichtingen en kost de bewoner niets.

Graafwerkzaamheden starten eind augustus
De huizen blijven bereikbaar met loopplanken. De bewoners krijgen bericht als de graafwerkzaamheden in hun straat starten. De overlast vanwege de graafwerkzaamheden wordt
zoveel mogelijk beperkt. Als de straat in de ochtend wordt opengebroken dan wordt deze meestal aan het eind van de dag weer dichtgemaakt.

Voordelen van glasvezel
Met glasvezel wordt de snelheid en stabiliteit van internet vergroot. Zo kan iedereen in huis tegelijk internetbellen, tv kijken en gamen. Zonder haperingen of onderbrekingen. Glasvezel kan de toename van de vraag naar internet aan. Nu en in de toekomst.

Glasvezelaanleg